mandag 26. juni 2023

[K-ETA] Vydajte sa na výlet s krásnou prírodou v Kórei.

Vydajte sa na výlet s krásnou prírodou v Kórei.

cestovať v Kórei

K-ETA (Korea Electronic Travel Authorization) je elektronický cestovný autorizačný systém zavedený kórejskou vládou. K-ETA pomáha cestujúcim z krajín, ktoré nevyžadujú víza, požiadať a získať certifikáciu cez internet pred vstupom do Kórey. Tento systém bol predstavený v septembri 2021.Celý proces je automatizovaný – K-ETA sa spracúvajú elektronicky, takže cestujúci nemusia absolvovať proces vybavovania svojich cestovných vyhlásení. V minulosti bolo bežné, že cestujúci navštívili pobočku a podali hlásenie, no v súčasnosti je možné vybaviť veľa vecí jediným internetovým vydaním.

Ako požiadať o k-eta

Kórea je známa atraktívnou kombináciou orientálnej krásy a moderných miest. Je dobré si užiť domáce cestovanie, no je tu veľa atrakcií a turistických atrakcií, ktoré sa oplatí navštíviť aj cudzincom. Nižšie je uvedený zoznam atrakcií a turistických destinácií, ktoré musia cudzinci navštíviť Kóreu.Andong, Gyeongsangbuk-do – Andong je mesto ležiace vo východnej časti Kórey, kde je zachovaná tradičná kórejská kultúra a architektúra. Je to reprezentatívne miesto, kde môžete cítiť históriu a kultúru Kórey, keďže sa tu nachádzajú atrakcie ako Andong Hahoe Village a Andong Stone Pagoda.Daegu - Nachádza sa na juhovýchode Kórey, Daegu je známe svojimi rozmanitými kultúrnymi zariadeniami a chutným jedlom. Existujú atrakcie, ako je Národné múzeum Daegu, jazero Suseongmot a park Gyeongsang Gamyeong, takže je to dobré pre rodiny.Yeosu, Jeolla-do - Yeosu je mesto nachádzajúce sa na juhozápade Kórey s krásnou prírodnou scenériou s čistým morom a ostrovmi, horami a údoliami. Najmä nočné more Yeosu je jedným z najkrajších nočných výhľadov v Kórei.

fotografia elektronického pasu

Kórea je známa svojou rozmanitou kultúrou jedla a môžete si tu vychutnať veľmi výrazné a chutné jedlo. Nasledujúci text predstavuje kórejské jedlá a reštaurácie, ktoré by cudzincom mohli chutiť.Reštaurácia Gochujang Samgyeopsal - Samgyeopsal marinovaný v omáčke gochujang je medzi kórejskými jedlami veľmi známy. Jednou z reprezentatívnych reštaurácií v tomto smere je „Cheonan Hamheung Seolleongtang“ nachádzajúca sa v Gangnam-gu v Soule. Okrem samgyeopsal marinovaného v korení gochujang je toto miesto obľúbeným miestom mnohých ľudí, ktorí si môžu vychutnať rôzne menu, ktoré si môžu vychutnať s Hamheung Naengmyeon.Samgyeopsal – jedno z najznámejších kórejských mäsových jedál, samgyeopsal je jedlo vyrobené z bravčovej sviečkovice alebo mäsa z chrbtovej kosti. Samgyeopsal sa vyznačuje jemnou a mastnou chuťou a bežne sa konzumuje s octom alebo ssamjangom (ssamjang).Syrový bravčový rezeň - Syrový bravčový rezeň je grilovaný bravčový rezeň obložený syrom. Jemná textúra bravčového rezňa a slaná chuť syra harmonizujú, vďaka čomu je veľmi chutný.

Ako požiadať o k-eta

Historické miesta v Kórei: V Kórei je veľa historických miest. Napríklad, existujú rôzne miesta, ako je Gyeongbokgung Palace, Changdeokgung Palace, Bulguksa Temple, Seokguram Grotto a Anapji Pond v Gyeongju.Rybí trh Noryangjin – Jeden z najväčších rybích trhov v Kórei, je známy svojimi čerstvými morskými plodmi a chutnými reštauráciami.

Rozdiel medzi vízom a pasom

K-ETA je systém, ktorý umožňuje cudzincom navštevujúcim Kóreu jednoducho požiadať o vstup bez víz. Použitím tohto systému môžete ušetriť čas čakania a náklady, ktoré vzniknú počas procesu udeľovania víz, a môžete navštíviť Kóreu jednoduchšie a pohodlnejšie. Tentoraz sa pozrieme na detaily K-ETA a ako ho využiť.

cestovať v Kórei

APPLY FOR K-ETA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Share this